joi

10 intrebari pentru designerul floral

Share it Please
Alegerea aranjamentelor florale este un pas important in organizarea unui eveniment major precum nunta, botezul, o aniversare sau chiar o petrecere corporativa. Daca nu ai aranjamente frumoase, de calitate, poti spera ca, in cel mai bun caz, acestea sa treaca neobservate de catre invitatii tai. Daca totusi iti doresti un eveniment fara cusur si memorabil, florile sunt secretul succesului.



Iti marturisesc ca nu am placere mai mare decat sa trag cu ochiul la invitatii care pun mana pe aranjamentele de flori realizate de mine pentru a verifica daca sunt reale si ma bucur din inima cand vad ca multi dintre ei isi doresc sa le ia acasa la sfarsitul petrecerii.

Daca visezi la asemenea aranjamente, trebuie sa tii cont de cateva detalii pe care sa le discuti cu designerul care se ocupa de florile pentru eveniment.

1.      De cat timp te ocupi de aranjamente florale?

Esti sigura ca vrei sa fii primul client? Daca nu :), poti cere sa vezi un portofoliu, un catalog de prezentare, poze cu aranjamente de la alte evenimente la care respectiva firma a livrat florile si poti cauta pe google eventuale review-uri ale firmei in cauza. In epoca internetului, un client (ne)multumit se va face auzit si/sau citit.

2.      Ai mai lucrat pentru evenimente in locatia x?

Experienta data de colaborarea cu personalul din locatia evenimentului este evident utila. 

3.      Ce imi poti oferi cu acest buget?
Stabileste-ti un buget aproximativ pe marginea caruia sa poti negocia. Designerul floral are o lista de preturi cu ajutorul careia vei putea stabili ce iti permiti. De la lista initiala poti negocia un discount pentru un pachet mai mare.

4.      Cu ce flori pot obtine un pret mai bun?

Daca iti doresti anumite flori care sunt prea scumpe, poti intreba care sunt alternativele mai ieftine. De obicei, florile de sezon au preturi mult mai bune si un designer priceput poate face minuni daca ii lasi mana libera la soiul florilor, oferindu-i indicatii legate in special de culori, forma, dimensiuni.



5.      Asigurati transportul aranjamentelor florale catre locatia evenimentului?


In mod normal, orice firma de aranjamente florale ar trebui sa iti asigure si transportul. Dar este mai bine sa intrebi de la bun inceput pentru a evita neplacerile si eventualele costuri suplimentare.

Asigura-te de asemenea ca va fi respectat orarul evenimentului - nu ai vrea ca invitatii sa ajunga inaintea florilor si nici sa le gaseasca gata ofilite.

6.      Ce flori se potrivesc cu tema evenimentului meu?


Daca visezi la o nunta romantica, probabil ca iti doresti flori pastelate si aranjamente diafane. Cere parerea designerului floral - iti poate da idei spectaculoase care tie nici nu ti-au trecut prin cap.

7.      Mai aveti si alte evenimente rezervate pentru data x?

In cazul in care firma respectiva are mai multe evenimente in ziua respectiva, asigura-te ca au suficient personal si ca in ziua x va fi prezenta la fata locului o persoana competenta care sa rezolve problemele neprevazute. Ceea ce ne aduce la urmatoarea intrebare...

8.      Cine se va ocupa de aranjamente in ziua evenimentului?

O multime de evenimente neprevazute pot aparea in ziua evenimentului: se poate rupe o arcada de flori, poti constata ca aranjamentele sunt nepotrivite pentru mese, ca s-au rupt lumanarile sau s-au stricat florile. Discuta despre toate aceste posibilitati si asigura-te ca firma contractata poate face fata cu brio oricarei situatii.


9.      Cand se achita nota de plata?

Cele mai multe firme care organizeaza sau furnizeaza anumite servicii pentru evenimente, accepta plata unui avans urmand ca restul sumei sa fie achitat dupa eveniment. Asigura-te ca metoda de plata este cea dorita de tine.

10.  Te poti ocupa de toata nunta?

N-as vrea sa ma laud (ei bine, poate putin) dar aceasta este cea mai frecventa intrebare pe care o primesc la sfarsitul unei negocieri legate de aranjamentele florale. :)

Si fara a particulariza sfaturile la nivelul agentiei noastre, va recomand cu caldura sa contractati, pe cat posibil, o firma care se ocupa de servicii integrate. Astfel poti fii sigur ca toate aranjamentele (florale, pentru mese, scaune, lumini, etc) vor respecta un stil unitar.


Acestea sunt doar cateva puncte pe care iti  recomand sa le discuti inca de la prima intalnire cu un designer floral. In plus, te incurajez sa intrebi absolut orice iti trece prin cap, sa iti clarifici orice nelamurire si sa stabilesti cat mai clar fiecare detaliu. Acesta este primul pas spre organizarea unui eveniment perfect, asa cum, sunt sigura, fiecare din noi isi doreste.

Cu drag,

Carmen

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *